Arkiv 2015

Oppsigelser 2015
INFO OM DAGPENGERETTIGHEDER
Sist oppdatert: 04.08.2016 | Opprettet: 13.08.2015
Denne info skal ses som en vejledende hjælp for dem som måtte have behov for at søge dagpenge i Danmark eller i Norge, med forbehold for ændringer i gældende lovværk. For andre lande må vi henvise til lokale regler. For UK se separat info.(oppdatert 4.august 2016)

Dette er kun et mindre udsnit af den info som findes på https://www.borger.dk/Sider/default.aspx og https://www.nav.no/Forsiden Så for mere uddybende og opdateret info så følg de links som er lagt ind.
Om ret til dagpenge I danmark hvis man har arbejdet i Norge:
Man har ret til at få udbetalt dagpenge i Danmark fra første dag man er arbejdsledig.
Info er hentet herfra:
https://www.borger.dk/Sider/Udlandsdanskere-der-flytter-hjem.aspx#RichHtmlField2Bookmark6
Dagpenge og a-kasse
Når du vender hjem til Danmark efter et arbejdsophold som lønmodtager i et EØS-land, er du som hovedregel ikke længere medlem af en dansk a-kasse. Det skal du med andre ord sørge for at blive, før fristen udløber – ellers kan det få konsekvenser for din ret til dagpenge. Du kan kun blive optaget i en dansk a-kasse, når du har bopæl og ophold i Danmark.

Du kan overføre forsikrings- og arbejdsperioder, som er optjent i et andet EØS-land til en a-kasse i Danmark. Du skal dog huske at melde dig ind i en dansk a-kasse senest otte uger, efter du ikke længere er arbejdsløshedsforsikret i det EØS-land, du er flyttet fra. Læs mere om otte-ugers reglen nedenfor.
8-ugers fristen
Hvis du har haft arbejde i et EØS-land, og du samtidig har været medlem af en dansk a-kasse inden for de seneste fem år, så skal du skriftligt søge om optagelse i din danske a-kasse. Ansøgningen skal sendes inden otte uger efter, din forsikringsdækning ophører i det EØS-land, du før var forsikret i.
Afsnittet herunder gælder kun for udenlandsdanskere som flytter hjem – se info om 5-års reglen. 
Hvis du ikke har været medlem af en dansk a-kasse i løbet af de seneste fem år, skal du ud over den skriftlige ansøgning også have påbegyndt et arbejde inden for otte uger (arbejdet skal have en varighed af i alt 296 timer inden for tre måneder). 

Overholder du ikke 8-ugers-fristen, skal du optages som nyt medlem – og er derefter først dagpengeberettiget efter et år.

Du kan med fordel kontakte din danske arbejdsløshedskasse, som kan oplyse dig nøjagtigt om, hvordan du skal forberede din hjemkomst.
Vigtig Info om 5-års reglen:
MAF har igennem længere tid erfaret at denne regel fortolkes forskelligt af a-kasserne i Danmark. Men efter at vi nu har været i dialog med både DANSK METAL og DANSK EL FORBUND, og begge forbund har vurderet reglerne igen, og derfor kommet med deres skiftlige udtalelser til os. Så føler vi os nu ret så overbeviste om at 5-års reglen IKKE GÆLDER for dem som Jobber offshore i Norge når de bor eller opholder sig i Danmark.

DANSK METAL skriver blandt andet følgende til os:
Hvis du bor i Danmark og arbejder i et andet land og vender hjem mindst én gang om ugen, så er du ”grænsearbejdere”. Hvis du vender hjem mindre end én gang om ugen så er du ”anden arbejdstager end grænsearbejder”.
Og de skriver dette:
Når man er fast bosiddende i Danmark er man ikke at betragte som udenlandsdansker. Så er man at betragte som ”anden arbejdstager end grænsearbejder” og dermed gælder 5-års reglen ikke.
Og dette:
Hvis du ikke har haft dansk medlemskab indenfor de sidste 5 år vil denne regel være gældende, men kun for dem som er tilflytter til Danmark. Hvis du har din normale bopæl og ophold i Danmark, og kun er i Norge når du har arbejdsperioder, så vil denne regel ikke finde anvendelse.
 
DANSK EL FORBUND skriver dette til os:
Du,som arbejder i ét EØS-land, men har bopæl i et andet EØS-land – og altså er ”grænsearbejder” eller ”anden arbejdstager end grænsearbejder” – er ikke omfattet af ”o/u 5 års reglen” og skal derfor ikke opfylde et arbejdskrav ved tilbagevenden til dansk forsikring!
Endvidere skriver de:
Uanset hvor længe en person har været grænsearbejder eller "anden arbejdstager end grænsearbejder" stilles der ikke krav om arbejde som betingelse for at medregne forsikringsperioder fra et andet EØS-land.
 
Vi erfarer også at DET FAGLIGE HUS følger reglerne på samme måde. Men MAF kan naturligvis ikke garantere at andre sagsbehandlere i de forskellige a-kasser i Danmark alle fortolker reglerne ens. Derfor hvis nogen af vores nuværende medlemmer, senere skulle blive nægtet rettigheder til dagpenge fra første ledighedsdag i Danmark, skal vi gerne bistå med hjælp til at overbevise den pågældende a-kasse om hvordan vi mener reglerne skal fortolkes.

Om at dokumentere:
For at få dokumenteret de dagpengerettigheder som du har oparbejdet i Norge, skal du søge om en attest PD U1. Dette gøres online her:

https://www.nav.no/no/Person/Skjemaer-for-privatpersoner/skjemaveileder/vedlegg?key=248832

Om ret til dagpenge i Norge:
For at modtage dagpenge i Norge må man bo eller opholde sig I Norge og være arbejdssøgende i Norge.
Læs mere her:

https://www.nav.no/no/Person/Arbeid/Dagpenger+ved+arbeidsloshet+og+permittering/Dagpenger+n%C3%A5r+du+er+arbeidsledig.893.cms#chapter-1

Dagpenger er en delvis erstatning for tap av arbeidsinntekt som følge av arbeidsløshet. For å få dagpenger må du først registrere deg som arbeidssøker hos NAV:

https://tjenester.nav.no/sbl/arbeid/registrering?execution=e1s1

Hvem kan få dagpenger?
Hovedvilkårene for å få dagpenger er at du


har fått redusert arbeidstiden din med minst halvparten (50 prosent)
har hatt en minsteinntekt fra lønnet arbeid på minst 1,5 ganger folketrygdens grunnbeløp (G) i året som gikk, eller minst 3 G i løpet av de tre siste avsluttede kalenderårene
er registrert som arbeidssøker og sender meldekort hver 14. dag
er reell arbeidssøker
bor eller oppholder deg i Norge


Hva vil det si å være reell arbeidssøker?


Som hovedregel må du være villig og i stand til å ta ethvert arbeid hvor som helst i Norge. Dette innebærer at du

må være arbeidsfør. Hvis du ikke er arbeidsfør har du heller ikke rett til dagpenger, men du kan ha rett til arbeidsavklaringspenger eller sykepenger.
ikke kan stille krav til lønn. Hvis du ikke er villig til å ta arbeid som er lønnet etter tariff eller sedvane har du ikke rett til dagpenger.
bare kan reservere deg mot å flytte hvis du er mer enn 60 år gammel eller det er tungtveiende sosiale hensyn knyttet til helse, omsorgsansvar for små barn eller pleietrengende i nær familie.

Du må være villig til å jobbe både heltid og deltid. Hvis du bare jobber deltid, eller er delvis permittert, må du være villig til å slutte i det eksisterende arbeidsforholdet ditt til fordel for et arbeidsforhold som gir deg mer arbeid.
Du må være aktiv jobbsøker. Det innebærer at du må lete etter jobber selv, sende søknader og møte til intervjuer. NAV kan kreve at du dokumenterer avtalt jobbsøkingsaktivitet, og vi kan pålegge deg å føre jobblogg.
Du må være tilgjengelig for NAV, og kunne begynne i arbeid eller på tiltak på kort varsel.
Du må holde CV-en din oppdatert på nav.no.
Du må ha en fast oppholdsadresse som NAV kan kontakte deg på.
Du må kunne skaffe tilsyn til barn på kort varsel hvis du har små barn.

Fra når kan du få dagpenger?
Hvis du registrerer deg som arbeidssøker, har du krav på dagpenger fra registreringsdatoen hvis du leverer en fullstendig dagpengesøknad innen 4 uker. I de fleste tilfeller har du altså inntil fire uker på å skaffe all nødvendig dokumentasjon, uten at du taper penger. Hvis du trenger mer tid enn 4 uker må du kontakte NAV.

Når du søker dagpenger vil du ikke få dagpenger de tre første dagene. Disse dagene kalles ventedager. Hvis du selv er skyld i at du mistet jobben, og du ikke har en rimelig grunn, så blir ventetiden forlenget med minst 8 uker.
 
Ventetiden begynner å løpe den dagen du søker om dagpenger. Det betyr at du bør søke dagpenger første dag du er arbeidsledig. Du må altså søke om dagpenger med én gang, selv om du ikke vil få utbetalt dagpenger for ventedagene. Du må også sende meldekort i hele ventetiden. Les mer om forlenget ventetid.

Hvis du mottar sluttpakke fra tidligere arbeidsgiver, er hovedregelen at du ikke har rett til dagpenger før tidsrommet sluttpakken gjelder for er over. Du bør likevel søke om dagpenger fra første dag du blir arbeidsledig slik at NAV kan vurdere fra når du har rett til dagpenger. I søknaden må du legge ved kopi av den avtalen som er inngått med arbeidsgiver om sluttkompensasjon.

Hvor mye får du i dagpenger?
Dagpengene beregnes på bakgrunn av hva du hadde i lønnsinntekt og eventuelle trygdeytelser i fjor (eller snittet av de tre siste årene før du søkte dagpenger). Dagpengene utgjør omtrent 62,4 prosent av inntekten før skatt. Inntekt over 6 G og engangsstønad ved fødsel regnes ikke med i grunnlaget for dagpengene.

Om ret til at få overført dagpenge fra Norge til et andet EØS land:
Der findes mulighed for at få overført dagpenge fra Norge til bosiddende i andre EØS lande i op til tre måneder. Men det kræver at man har været arbejdssøgende i Norge i mindst 4 uger og for at være arbejdssøgende I Norge må man have adresse eller opholde sig i landet.

Det kræver at søker om en attest PD U2. Dette gøres online her: https://www.nav.no/no/Person/Skjemaer-for-privatpersoner/skjemaveileder/vedlegg?key=248836
Læs om reglerne her:
https://www.nav.no/no/Person/Flere+tema/Arbeid+og+opphold+i+utlandet/Arbeid+i+utlandet/Arbeidssoker+i+utlandet
Hva skjer med rettighetene i folketrygden når du søker arbeid i et annet EØS-land?
Dersom du er omfattet av EØS-avtalen, er helt arbeidsledig, har mottatt dagpenger i minst fire uker i løpet av de siste 12 ukene før avreise og får innvilget attest PD U2 fra Norge, kan du ta med deg dagpengene til et annet EØS-land mens du søker arbeid der. Du opprettholder i denne perioden ditt medlemskap i folketrygden.

Dersom du får arbeid i løpet av tre måneder opphører retten din til dagpenger fra Norge. Dette får konsekvenser for medlemskapet i folketrygden.


Oppholder du deg lenger i utlandet uten arbeidsinntekt er du fortsatt medlem i folketrygden kun hvis du skal hjem til Norge før det har gått 12 måneder.
Hvis du blir i utlandet for å søke arbeid på egen hånd fordi du vil bo i landet i mer enn 12 måneder, går du ut av folketrygden når utbetaling av dagpenger opphører.
Når du får arbeid i utlandet går du ut av folketrygden, også før det har gått 12 måneder.
Når du får arbeid i et annet EØS-land skal du være dekket av lovgivningen i landet du arbeider.


Dismissals 2015
Information about your right to unemployment benefits in UK and Norway.
Sist oppdatert: 13.08.2015 | Opprettet: 13.08.2015
If it came down to a mass dismissal the employer has to inform Nav of the situation and they have to provide you with a form PD U1/N-301 that allows you to claim benefits from your home nation, you need that to show the Uk you have been paying into the Norwegian system and that then allows you to still qualify for benefits in the UK. 
How to apply (PD U1):
https://www.nav.no/en/Home/Forms+for+individuals/Forms/Til+eller+fra+Norge+%28international%29+engelsk/Opphold+eller+arbeid+utenfor+Norge+engelsk

You are not entitled to benefits from Norway, unless you are residing or staying in Norway and being an active job seeker.


To qualify for unemployment benefits in Norway:
Important:
This is only a small part of the total content. Therefore you must follow this link here to get the entire information.
https://www.nav.no/en/Home/Benefits+and+services/Relatert+informasjon/Unemployment+benefits.286402.cms

If you have residence or are staying in Norway and are actively seeking jobs, you can get unemployment benefits in Norway.

The main requirements for being eligible for unemployment benefit is that you:


have had your working hours reduced by at least half (50 percent)
have had a minimum income from paid work amounting to at least 1.5 times the National Insurance basic amount (G) during the previous twelve months or at least 3 times the basic amount during the previous three calendar years.
are registered as a job seeker and submit your employment status form every 14 days
are a genuine job seeker
are living or staying in Norway

When can you apply?
The earliest you can submit your claim for unemployment benefit is one week before the first day on which you become totally or partially unemployed.

It is important that you do not submit your application too early, as it may be rejected.

How much can you receive in unemployment benefit:
Unemployment benefit is calculated on the basis of your earned income and any national insurance benefits you received last year (or the average of the last three years prior to applying for unemployment benefit). Unemployment benefit payments equal approx. 62.4 percent of your gross income. Any income in excess of 6 G or lump-sum grant paid in connection with the birth of a child is not included in the basis on which unemployment benefit is calculated.

How to register:
If you are to seek unemployment benefits you must first be registered as a jobseeker. You will find a separate claim form regarding unemployment benefits on nav.no. There is also information about which attachments that is required, and how to submit your application. There is a separate application process for unemployment benefits. It is not sufficient to register as a jobseeker. To receive unemployment benefits, you must be an active jobseeker and apply for vacancies.

Follow link to register: (Norwegian language only)
https://tjenester.nav.no/sbl/arbeid/registrering?execution=e1s1 (Norwegian language only)


Job seeking in Norway:
If you are a foreign jobseeker wishing to work in Norway, you are probably wondering where to start. Where can you find vacant positions? You will find good information on nav.no that can help you.
https://www.nav.no/en/Home/Work+and+stay+in+Norway/Work+in+Norway


To get unemployment benefits transferred to the UK:
If you have received benefits from Norway for at least four weeks, then you can apply for unemployment benefits transferred to the UK for up to 3 months. You will need an attest PD U2.

How to apply (PD U2):
https://www.nav.no/no/Person/Skjemaer-for-privatpersoner/skjemaveileder/vedlegg?key=248836

It’s important to remember that you cannot travel until you have been issued the PD U2 certificate (or that a SED U008 have been issued to the country you are travelling to). If you travel before receiving the certificate, you lose the right to transfer the Norwegian benefits.

Ask NAV:
Remember you can always log on to NAV by use of your Norwegian identity number, and ask any questions about your rights https://www.nav.no/en/Home
Here you will also find a lot useful information.
 

Lønnsoppgjøret 2016 (onsdag 22.juni kl 02.01)
Enighet i lønnsoppgjøret
Sist oppdatert: 15.07.2016 | Opprettet: 22.06.2016
Noen timer på overtid ble vi enige i lønnsoppgjøret hos Riksmekleren i Oslo.
Mer informasjon henvises til IE´s hjemmeside hvor du finner protokoll og ny lønnstabell. http://industrienergi.no/nyheter/enighet-meklingen-pa-flyteriggavtalen/

Lønnsoppgjøret 2016 (mandag 20.juni 2016 kl 10.22)
Meklingen har startet
Sist oppdatert: 20.06.2016 | Opprettet: 20.06.2016
Kl 10.25 idag åpnet møtet hos Riksmekleren i Oslo

Under meklingen er alle deltakerne bundet av taushetsplikt pålagt av lov/Riksmekler.
 
Vi kan derfor bare oppdatere dere om at meklingen pågår. 

Lønnsoppgjøret 2016 (tirsdag kl 23.55)
Brudd i oppgjøret
Sist oppdatert: 24.05.2016 | Opprettet: 24.05.2016
Da ble det brudd i årets lønnsoppgjør. 
Se link:
https://www.industrienergi.no/nyheter/tariff-2016-flyterigg/ 

Lønnsoppgjøret 2016 (tirsdag kl 21.45)
Vi er her enda
Sist oppdatert: 24.05.2016 | Opprettet: 24.05.2016
Så lenge det er mulighet for å oppnå enighet blir vi her.
Vi oppdaterer når noe skjer utover kvelden/natten.

Lønnsoppgjøret 2016 (mandag 23.mai kl 15.40)
Pause til i morgen.
Sist oppdatert: 23.05.2016 | Opprettet: 23.05.2016
Da er vi permittert frem til i morgen tidlig.


Vi vil oppdaterer i morgen.

Lønnsoppgjøret 2016 (tirsdag kl 11.45)
Dag 2
Sist oppdatert: 24.05.2016 | Opprettet: 24.05.2016
Vi er i gang med forhandlingene igjen


Vi vil oppdaterer dere når noe skjer.

Lønnsoppgjøret 2016 (mandag 23.mai kl 11.40)
Da starter vi med årets lønnsoppgjør
Sist oppdatert: 23.05.2016 | Opprettet: 23.05.2016
Oppgjøret er ett hovedoppgjør som betyr at vi kan forhandle lønn og endringer i overenskomsten.
Forhandlingsutvalget i IE (Industri Energi) består av ca 35 tillitsvalgte fra alle bedrifter som er omfattet av tariffavtalen mellom NR(Norges Rederiforbund) og IE.
 
Frode Larsen(leder), Jørn B Hansen(nestleder) og Bår Inge Pedersen(foreningssekretær) er representert fra MAF.
 
Forhandlingene foregår i Norges Rederiforbunds lokaler i Oslo og er planlagt å vare mandag og tirsdag denne uken, med ”reservedag” onsdagen. 

Vi vil oppdaterer dere når noe skjer. 

MAF info
About 70 dismissals offshore
Sist oppdatert: 22.03.2016 | Opprettet: 22.03.2016
The main reason is that the rig Maersk Reacher is out of work after termination of current contract during the month of July.

During the last week MAF has been in discussions with Maersk Drilling Norway AS (MDN).
It is highly regrettable that we now have to carry out yet another round of dismissals in the company.
In autumn 2015 there were about 150 employees who lost their jobs in the company. Presently it looks like we have to say good bye to about 70 new MDN employees working offshore.
As the company states in their info the main reasons for the current dismissals are:

• Maersk Inspirer starts P&A at Volve for Statoil during summer of 2016
• Maersk Reacher expected to comple the current contract with BP Norway AS.
• Competence group will be adjusted according to a lower level of activity.
• Minor adjustments to the organizational set-up and return of personnel from temporary foreign assignment.


The attached protocol between MDN / MAF describes the situation in more detail. MDN's "Extra Newsletter" is also enclosed.

As stated in the protocol regarding the process for employees that are considered redundant:

” Individual deliberations
When these discussions are completed the company will conduct individual discussions with each individual employee pursuant to WEA § 15-1. The parties agree that notice of meeting for deliberations may be sent by mail, with telephone follow-up. It is also understood that if an employee does not want / have the opportunity to meet at the office this may be carried out via telephone.
The company envisages that individual deliberations will be completed in April 2016. The final decision will be taken subsequently, and termination letter will be sent to the affected employees by the end of the month”

MAF will be assisting all members at these meetings. These so-called "15.1 meetings" may be in person or by telephone.

MAF info
Om lag 70 oppsigelser offshore
Sist oppdatert: 21.03.2016 | Opprettet: 21.03.2016
Hovedårsaken er at Maersk Reacher ikke har arbeid etter endt kontrakt i løpet av juli måned.

MAF har i sist uke sittet i drøftelser med Maersk Drilling Norge as(MDN).
Det er sterkt beklagelig at vi nå må gå nok en runde med oppsigelser i selskapet.
Høsten 2015 var det om lag 150 ansatte som miste sine jobber i bedriften. Nå ser det ut som vi må si forvell til om lag 70 nye MDN ansatte offshore.
Som bedriften skriver i sin info er hovedårsakene til oppsigelsene nå:

• Mærsk Inspirer starter P&A på Volve for Statoil i løpet av sommeren 2015.
• Maersk Reacher forventes å fullføre den nåværende kontrakten med BP Norge AS.
• Kompetansegruppen vil justeres i henhold til et lavere aktivitetsnivå.
• Mindre justeringer av organisatoriske oppsett og retur av personell fra midlertidig utenlands oppdrag.

Den vedlagte protokoll mellom MDN/MAF beskriver situasjonen mer detaljert. MDN´s ”Extra Newsletter” ligger også vedlagt.

Som det står i protokollen angående prosessen for ansatte som vurderes oppsagt:

” Individuelle drøftelser
Bedriften vil etter disse drøftelsene er sluttført, gjennomføre individuelle drøftelser med den enkelte ansatte iht AML § 15-1. Partene er enige om at innkalling til drøftelser kan sendes per mail, med telefonisk oppfølging. Det er også enighet om at dersom medarbeider ikke ønsker/har anledning til å stille i møte på kontoret kan dette gjennomføres per telefon.

Bedriften ser for seg at individuelle drøftelser vil bli gjennomført i april 2016. Endelig avgjørelse vil bli tatt etterfølgende, og oppsigelsesbrev vil bli sendt til de aktuelle ansatte innen utgangen av måneden. ”
 
MAF vil være med å bistå alle medlemmer ved disse møtene. Disse såkalte ”15.1 møtene” kan være ved oppmøte eller telefonisk.
Vedlegger:


Drøftelser om oppsigeler Maersk Reacher
MDN Newsletter Extra 
Avtale om bedriftsansiennitet
Agreement of company seniority


MAF styre
Små forandringer i styret
Sist oppdatert: 07.02.2016 | Opprettet: 07.02.2016
Frode Larsen er leder. Jørn B Hansen,Frode Sell og Eirik Gjemble er nestledere. Bår Inge Pedersen fortsetter som foreningsekretær.
 Under finner du navn og verv på alle styremedlemmene.

• Frode Larsen:
Leder, NR-Forum, hel stilling på land, lønnsforhandlinger offshore, Interim AMU.

• Bår Inge Pedersen:
Forening sekretær, NR-Forum, hel stilling på land, lønnsforhandlinger offshore, lønnsforhandlinger onshore. 

• Jørn B. Hansen:
Nestleder, hel stilling land, lønnsforhandlinger offshore, S-AMU. 

• Frode Sell:
Nestleder. 

• Finn Boserup:
Pensjons informant, AKAN(ansattrepresentant).

• Hanne Holmboe:
Sosialtillitsvalgt(attføringsutvalget), AKAN(MAF).

• Frank Fosse:
Studietillitsvalgt.

• Odd Richard Kollstad:
Forsikrings tillitsvalgt.

• Eirik Gjemble:
Studietillitsvalgt. Vara S-AMU.

• Roy Stranden:
Pensjons informant.

• Jørgen L Nielsen:
Aktiv styremedlem.

• Kim Harboe:
Aktiv styremedlem.

• Lars Mæland:
Aktiv styremedlem.

• Kristoffer Norheim:
Ungdoms tillitsvalgt,økonomiansvarlig.

Utenom styret:
Tommy Ebbesvik: Ungdoms tillitsvalgt. 

MAF styrevalg
Bår, Hanne, Finn, Kim, Eirik og Roy er nye faste medlemmer i MAF-styret.
Sist oppdatert: 26.01.2016 | Opprettet: 22.01.2016
I tillegg er Kristoffer valgt som første varamedlem og Lars valgt inn som andre varamedlem(nå med valgprotokoll).
Under finner du en stemmeoversikt.
1. Bår Inge Pedersen – 184
2. Hanne Holmboe Bang – 148
3. Finn Boserup – 142
4. Kim Harboe – 117
5. Eirik Gjemble – 111
6. Roy Stranden – 104
7. Kristoffer Norheim – 90 (1.vara)
8. Lars Mæland – 83 (2.vara)

9. Tommy Ebbesvik – 75 (delt)
9. Vidar Emilsen – 75 (delt)
10. Anders Eskelund – 70
11. Jarle Halvorsen – 65
12. Tom Eirik Hansen – 63
13. Jan Håkon Holmgård Vikra – 60
14. Alf Erik Andresen – 50
15. Jack Strauss – 42
16. Steinar Venås – 26
17. Kim G. Kristiansen – 25 

MAF info
General info
Sist oppdatert: 05.01.2016 | Opprettet: 16.12.2015
Information related to Collective Agreement Section 3.7 (The right to disembark in ones leisure time), Rig administrator on Maersk Inspirer, Updating of the protocols and Merry Christmas and Happy New Year! Now with update from MDN!
IMPORTANT INFO:
Collective Agreement Section 3.7 The right to disembark in ones leisure time.
This applies for the period that Maersk Interceptor and Maersk Integrator laid in Åmøyfjorden, and problems regarding the fact that employees did not disembark due to the preparedness function aboard. What this means is that if an employee was asked to remain onboard in their leisure time, and had an emergency function, he/she should be compensated NOK 50, - per hour for the time he/she is not at work on the rig.
It was agreed upon that everyone should submit their claims via MAF, in accordance with 3.7. This proved to be difficult to coordinate and manage. MDN has now taken over the management of this case. Therefore everyone who has submitted claims through MAF, must now contact MDN directly. This also means that everyone who is entitled to compensation MUST submit their claim once more.
The company will soon give information about how to do this.
We will of course publish this information on our website as soon as we receive it.

Here comes info about how to do this from MDN:
Ref. Union agreement section 3.7: The right to go ashore during leisure time:
During the unit's stay in port or at other secure anchorage when at yard and in lay-up
close to shore, an employee has the right to go ashore during his leisure time unless
he is required to stay on board for the safety of the persons on board, the vessel or the
equipment, to carry out necessary work on board, or due to the forthcoming departure
or shifting of the unit, or as a result of instructions from the authorities. If an employee
is instructed to stay on board during his leisure time for reasons other than his own
situation, or as a result of regulations laid down by public authority, he is entitled to a
compensation of NOK 50,- pr. hour.
 
Compensation in connection with yard stay for Maersk Interceptor and Maersk Integrator has not been disbursed.
Personnel who mean they are entitled to this in accordance with section above, must send an e-mail to their HR coordinator at that time, no later than March 1st, 2016.
If the company has not received the claim within the deadline the employee is not entitled to said compensation. Please inform of dates and state number of hours you require compensation for.
In addition, the employee is asked to write a brief statement as to why he or she is entitled this compensation.
 
E-mail must be sent to:
Maersk Integrator: Lars Meling (Lars.Meling@maerskdrilling.com)
Maersk Interceptor: Anny Rustad (Anny.Victoria.Rustad@maerskdriling.com)
 
Personnel with individually based salaries are not entitled to this compensation according to Union agreement, section 4.1.
Rig administrator on Maersk Inspirer
This position / function will in the future be taken over by the Central Control Room (CCR). This means that as long as we are in production mode, and has staffed CCR, this function will be present. The company has a plan for this to take effect at the start of Q2 2016. MAF has a clear intention that no one should lose their jobs as a result of this, and are currently discussing the issue with the company.
Updating of the protocols
We have had some constructive meetings with the company, where we have focused on updating our internal agreements in general. The agreement about the practice of leave provisions is soon finished. This agreement which is a combination of the working environment act, the collective agreement, and local agreements, will hereinafter be continuously updated.
Merry Christmas and Happy New Year!
On behalf of MAF, AU wishes everyone a merry Christmas and happy new year.
It has been a year filled with challenges. AU would like to thank all shop stewards/company shop stewards for their efforts in the segregated year.
Remember that the board election is ongoing, use your vote.
Best regards,
Frode, Jørn, Bår and Elisabeth

MAF info
Generell info
Sist oppdatert: 05.01.2016 | Opprettet: 16.12.2015
Informasjon omkring Tariffavtalens punkt 3.7 (retten til å gå i land på fritiden), Rig administrator på Mærsk Inspirer, Opdatering af protokoller, og God Jul og Godt Nyttår.
Nå med oppdatering fra MDN!

VIKTIG INFO
Tariffavtalens punkt 3.7 Retten til å gå i land på fritiden
Dette omhandler når Maersk Interceptor og Maersk Integrator lå i Åmøyfjorden, og problemene med at ansatte ikke fikk gå i land som følge av bedredskapsfunksjon ombord. Vi ble da enige om at alle skulle sende inn sine krav ihht 3.7 via MAF. Det dette betyr er at om en ansatt ble bedt om holde seg ombord i fritiden, og hadde en beredskapsfunksjon, skal denne personen ha kr 50,- pr time for de timene personen ikke er på arbeid ute på riggen. 
 
Dette visste seg å være vanskelig å få samkjørt og vanskelig å administrere.
MDN har nå tatt over administrasjonen i denne saken. Det betyr at alle som har sendt inn krav gjennom oss i MAF, må gjøre dette direkte til MDN. Det betyr at alle som har krav på dette MÅ sende dette inn igjen på nytt.
Bedriften vil snart komme med en info om hvordan dette skal gjøres.
Vi vil selvfølgelig legge ut denne info på vår hjemmeside når den kommer.
Her kommer info om hvordan dette skal gjøres fra MDN:
Ref. overenskomst pkt. 3.7 – Rett til å gå i land på fritid:
Under innretningens opphold i havn eller på annen sikker ankerplass inshore, under
verkstedopphold og opplag nær land har en ansatt rett til å gå i land i sin fritid med
mindre det er påkrevet at han blir om bord av hensyn til de ombordværendes,
innretningens eller utstyrets sikkerhet, utføring av nødvendig arbeid om bord,
innretningens forestående avreise eller forhaling, eller som følge av myndighetenes
pålegg. Blir en ansatt pålagt å holde seg om bord i fritiden uten at dette skjer på grunn
av hans eget forhold, eller som en følge av bestemmelser fattet av offentlig myndighet,
skal han ha godtgjøring med kr. 50,- pr. time.
 
Kompensasjon i forbindelse med yardstay for Maersk Interceptor og Maersk Integrator er ikke kommet til utbetaling.
Personell som mener de har krav på dette ihht. overnevnte punkt, skal sende mail til sin HR koordinator på gjeldende tidspunkt. Absolutt siste frist for dette er 1. mars 2016.
Dersom kravet ikke er mottatt innen fristen bortfaller retten til ovenfornevnte kompensasjon.
Det bes oppgitt tidsrom hvor en mener en har rett på kompensasjonen samt antall timer.
Utover dette bes den enkelte skrive en kort forklaring på hvorfor vedkommende har krav på tillegget.
 
Mail sendes til:
Maersk Integrator: Lars Meling (Lars.Meling@maerskdrilling.com)
Maersk Interceptor: Anny Rustad (Anny.Victoria.Rustad@maerskdrilling.com)
 
Personell som er individuelt avlønnet kommer ikke inn under dette punktet, ref. pkt 4.1
 

Rig administrator på Mærsk Inspirer
Denne stillingen/funksjon vil i fremtiden bli overtatt av Central Controll Room.(CCR)
Det betyr at så lenge vi er i produksjons modus og har bemannet CCR, vil denne funksjonen ligge der.
Bedriften har en plan om at dette skal tre i kraft i starten av 2.kvartal i 2016.
MAF har en helt klar intensjon om at ingen skal miste jobben sin som følge av dette, og er i dialog med bedriften om denne problemstillingen.

Opdatering af protokoller
Vi har haft nogen konstruktive møder med bedriften, hvor vi har fokuseret på opdatering af vores interne aftaler generelt.
Aftalen om praktisering af permisionsbestemmelserne er snart på plads. Denne aftale som er en kombination af arbejdsmiljøloven, tarifaftalen og lokale aftaler, vil herefter blive løbende opdateret.

God Jul og Godt Nyttår
På vegne av MAF så vil AU ønske alle en god jul og godt nyttår.
Det har vært ett år med mange utfordringer AU vil takke alle bedrfts- og plasstilitsvalgte for den jobben som har blitt gjort.
Husk at det er valg til styret i disse dager, bruk din stemmerett.
Mvh
Frode, Jørn, Bår og Elisabeth

Streik i Oljeservice
Dersom det blir permitteringer
Sist oppdatert: 04.10.2016 | Opprettet: 04.10.2016
Som følge av konflikten i Oljeservice kan det bli sendt ut permitteringsvarsel på riggene våre i Maersk Drilling Norge.
Dette er ment som litt informasjon dersom det blir sendt ut permitteringsvarsel til noen av våre medlemmer i Maersk Drilling Norge.
Årsaken til konflikten er at partene i Oljeservice avtalen ikke er kommet til enighet. Forklaring på konflikten har jeg laget en linkt til: https://www.industrienergi.no/nyheter/vi-er-i-streik/ og det er mye info på nettsidene til www.industrienergi.no og media forøvrig.
MDN og MAF har hatt drøftelser og laget en protokoll dersom vi blir berørt som 3-part i denne streiken. Vedlagt finner dere protokoll fra dette møtet.
Industri Energi har laget en informasjonsbrev som beskriver ulike situasjoner og deres tolkning dersom vi som 3-part måtte bli permittert grunnet streiken i Oljeservice. Denne ligger vedlagt.
MDN sendte ut informasjon mandag denne uken(3.oktober)i newsletter, denne er også vedlagt.
Pr. skrivende stund er ingen av våre 5 enheter berørt som en 3-part, altså ingen er permittert i MDN. Vi har dialog med bedriften fortløpende.
Så håper vi at denne konflikten snart er over.

MAF info
MAF general information
Sist oppdatert: 10.09.2015 | Opprettet: 10.09.2015
Some information related to Guardian, Giant, redundancies and rotations.

Guardian terminates contract, moves to Frederikshavn (DK).
As you will know, all attempts to sign any new contract for "Guardian" in the Norwegian sector have failed. This means that the rig is "handed back to the owners" with the result that rig is moved to Denmark, specifically to Fredrikshavn.
MAF (Maersk Employee Association) and MDN (Maersk Drilling Norway) has since agreed that personnel on board when the rig is in transit, will stay onboard the rig until it is finally returned to the owners.
If this entails additional taxation, MDN provides a tax guarantee equivalent to the guarantee given during the yard stay in Denmark for MDN employees.
So, we hope to see good old "Guardian" back in the Norwegian sector once again.


Giant has been awarded a contract in Denmark
This is probably old news, but Giant will be moved to Denmark where the rig has been awarded a contract of about 150 days.
How and when the rig changes location is not yet known.
We hope to welcome Giant back again.

Redundancies
As you all will know, related to that the Giant and Guardian will terminate their contracts in Norway mass dismissals have been carried out in MDN. We will not conceal that the process has been demanding. More than 140 so called "§15-1meetings” (mandatory discussion before decision on dismissal) with employees who the company considered redundant. There have been a lot of questions, on e-mail and by phone. MAF has done their utmost to respond, and we feel that most members have been satisfied with the answers we have given them.
Regarding our homepage related to information about all the redundancies, perhaps we should have informed more. We have been of the perception that MDN had the responsibility for information because they possess all the information related to the process.
In total it sadly ended up 160 dismissals.


Rotations
As part of the dismissals there will be a number of rotations ahead of personnel on the rigs. The Crew-lists are expected to be completed during this week.





 

MAF info
Generell info
Sist oppdatert: 09.09.2015 | Opprettet: 09.09.2015
Litt informasjon omkring Guardian, Giant, oppsigelser og omrokeringer.
Guardian uten kontrakt, flyttes til Fredrikshavn(DK).
Det har som kjent ikke lyktes og signere noen ny kontrakt for ”Guardian” på norsk sektor. Det betyr at riggen ”leveres tilbake til eierne” med det resultat at riggen flyttes til Danmark, nærmere bestemt Fredrikshavn.
MAF(Maersk Ansattes Forening) og MDN(Maersk Drilling Norge) har da blitt enige om at personell som er om bord når riggen skal flyttes, blir om bord til riggen er endelig levert tilbake.
Dersom dette medfører ekstra skatt, gir MDN en skattegaranti tilsvarende garanti som gitt ved yardstay i Danmark for MDN ansatte.
Så får vi håpe å se gode gamle ”Guardian” tilbake igjen på norsk sektor engang.


Giant har blitt tildelt kontrakt i Danmark
Dette er sikkert gammelt nytt, men Giant flyttes til Danmark, der har riggen fått kontrakt med en varighet på om lag 150 dager.
Når og hvorledes riggen endrer lokasjon vet vi ikke enda.
Vi håper Giant kommer tilbake igjen.

Oppsigelser
Som dere alle kjenner til har det i forbindelse med at Giant og Guardian går av kontrakt i Norge blitt gjennomført masseoppsigelser i MDN. Prosessen har vært krevende det legger vi ikke skjul på. Det er avholdt over 140 ”15.1 møter”(drøfting før beslutning om oppsigelse) med de ansatte som bedriften vurderte oppsagt. Det har vært en masse spørsmål, på e-post og pr. telefon. MAF har gjort hva vi kunne for svare, og føler at de fleste medlemmene har vært fornøyde med de svarene vi har gitt dem.
Når det gjelder vår hjemmeside mht informasjon omkring alle oppsigelsene, så burde vi kanskje informert mere. Vi har vært av den oppfatting at MDN hadde informasjonsansvaret fordi de sitter med alle opplysningene omkring prosessen.
Totalt endte det dessverre opp med 160 oppsigelser.

Omrokeringer
I forbindelse med alle oppsigelsene blir det en rekke omrokeringer på riggene nå fremover. Crew-listene forventes å være ferdig i løpet av denne uken.

MAF Info
Info for those who have been called for discussion of termination
Sist oppdatert: 29.06.2015 | Opprettet: 29.06.2015
Whether you choose to take the meeting over the phone or, if you prefer to show up at the Maersk office, then MAF whatever be present for all members.

At the meeting it will also be possible to bring issues relating to seniority.

If you need to talk to us before the meeting, please contact us here:

Frode Larsen 
+47 99329100 
maf.frode@gmail.com

Jørn B.Hansen
+45 40822868
jornbhansen@gmail.com

MAF Info
Info til dem som er blevet indkaldt til drøftelse om opsigelse
Sist oppdatert: 29.06.2015 | Opprettet: 29.06.2015
Om man vælger at tage mødet over telefonen eller om man foretrækker at møde op på Mærsk kontoret, så vil MAF uanset være tilstede for alle medlemmer.

Til mødet vil det også være muligt at bringe spørgsmål op som vedrører anciennitet.

Har man behov for at snakke med os inden mødet, så kontakt os gerne her:

Frode Larsen 
+47 99329100 
maf.frode@gmail.com

Jørn B.Hansen
+45 40822868
jornbhansen@gmail.com

Lønnsoppgjøret 2015 (torsdag 25.juni kl 02.00)
Meklingsresultat- INGEN STREIK
Sist oppdatert: 25.06.2015 | Opprettet: 25.06.2015
Kl 02.00 ble det oppnådd ett meklingsresultat. Nå med protokoll.

Protokollen ligger vedlagt.
 
Vi viser forøvrig til IE`s hjemmeside. 

MAF styrevalg
Forsinket valgresultat
Sist oppdatert: 18.01.2016 | Opprettet: 18.01.2016
Grunnet forsinkelser på postgang og helikoptre blir resultatet på MAF`s styrevalg forsinket.
Vi forventer at resultatet er klart senest fredag.

Tillitsvalgtkonferanse MAF
Tillitsvalgtkonferanse 27.-28.oktober og 16.-17.november 2015
Sist oppdatert: 06.10.2015 | Opprettet: 06.10.2015
Årsmøte i MAF bestemte at det skulle avholdes lokal tillitsvalgtkonferanse i 2015. Datoer for avholdelse av disse er satt til 27.-28.oktober og 16.-17.november 2015.
Alle plasstillitsvalgte og bedriftstillitsvalgte inviteres herved på konferanse. Tillitsvalgtkonferansene avholdes 27.-28.oktober og 16.-17.november 2015 på Clarion hotel Energy i Stavanger.

Begge konferansene starter første dag med lunsj kl 12.00 og avsluttes dagen etter kl 16.00.
Agendaen under konferansen er prosessen vi har hatt i forbindelse med nedbemanningen i 2015, med alle lokale avtaler omkring reduksjonen av antall ansatte i MDN. Det blir også tid til en kort gjennomgang av overenskomsten med de typiske problemstillingene vi har i Maersk Drilling Norge as (MDN), samt sosialt samvær.
 
Tillitsvalgtkonferansen skal tas på fritiden og det gis ikke fri fra offshorearbeid for deltakelse. Deltakerne vil få dekket transport, opphold etc. og kompenseres tilsvarende 12 timer overtidskompensasjon.
MAF ber dem som er interessert å delta om å melde seg på HER (mmaf@online.no)Du må oppgi navn og arbeidsplass samt den dato du ønsker å delta. Det er begrenset deltakelse på konferansene og derfor blir det ”først til mølla” prinsippet.
Påmeldingsfrist til konferansen som starter 27.oktober er satt til 19.oktober.
Påmeldingsfrist til konferansen som starter 16.november er satt til 2.november. 

Politisk markering
En samlet fagbevegelse varsler politisk markering: Norge trenger oljeindustrien!
Sist oppdatert: 10.11.2015 | Opprettet: 10.11.2015
Onsdag 18. november klokken 18.00 gjennomfører El & IT Forbundet, Fellesforbundet, FLT, Industri Energi, Lederne, NITO og SAFE en felles politisk markering utenfor Oljemuseet i Stavanger under hovedparolen: Norge trenger oljeindustrien!
MAF ber dem som har anledning om å møte opp. 
Mer om markeringen finner du her:
http://www.industrienergi.no/nyheter/en-samlet-fagbevegelse-varsler-politisk-markering-norge-trenger-oljeindustrien/

MAF-Styrevalg
Valget til styret i MAF har startet.
Sist oppdatert: 01.12.2015 | Opprettet: 01.12.2015
Materiell til valget i forbindelse med styrevalget i MAF er underveis. Hjem i posten og ut på riggene.

Som dere vet starter styrevalget til MAF idag, den 1.desember 2015. Dette pågår frem til 15.januar 2016.
 
Materiell er sendt hjem til hvert enkelt medlem og det er også sendt ut valgmateriell på riggene.
Sett opp en urne på hvert enkelt rigg slik at vi sikrer oss at flest mulig stemmer. Den plasstillitsvalgte er spesielt ansvarlig at dette gjøres.
Hvem som er plasstillitsvalgt på din rigg finner du her: http://www.mafsiden.no/category.aspx?CatId=63

Vedlagt finner stemmemateriell dersom dere trenger noen flere lister på riggen.

Godt valg alle sammen :-)

Lønnsoppgjøret 2015 (onsdag 24.juni kl 18.00)
Vi er her enda
Sist oppdatert: 24.06.2015 | Opprettet: 24.06.2015
Vi tar pause og treffes senere ikveld.
Så mye mer kan vi ikke fortelle.

Lønnsoppgjøret 2015
Meklingen har startet
Sist oppdatert: 24.06.2015 | Opprettet: 24.06.2015
Kl 10.00 idag åpnet møtet hos Riksmekleren i Oslo
Under meklingen er alle deltakerne bundet av taushetsplikt pålagt av lov/Riksmekler.
Vi kan derfor bare oppdatere dere om at meklingen pågår. 

KHVO
Utpeking av KHVO
Sist oppdatert: 12.01.2016 | Opprettet: 12.01.2016
Det skal utpekes KHVO for de neste 2 årene. 
Dette skjer når det nye styret møtes i forbindelse med årsmøte i MAF.

Ansatte som kan være interessert i dette tillitsverv bes kontakte MAF (mmaf@online.no) innen 22.januar 2016.

MAF Info
Questions regarding seniority in MDN
Sist oppdatert: 23.06.2015 | Opprettet: 23.06.2015
MAF has received lot of inquiries about this, therefore, we wish to provide information on the process.
MAF and the company have agreed that no questions concerning seniority will be answered until anyone considered dismissed are informed accordingly.
The company is stating that letters on the notified dismissals will be sent out within a week.
We understand very well the frustration among the members, but it will not be right that the information is made known at present by releasing the company seniority lists.
Questions concerning seniority, may probably be answered more easily by the company after the letters has been submitted.
This should and must be conducted in a proper manner. 

MAF Info
Spørsmål vedrørende ansiennitet i MDN
Sist oppdatert: 23.06.2015 | Opprettet: 23.06.2015
MAF har fått en mange henvendelser om dette, derfor ønsker vi å informere om prosessen.
MAF og bedriften har blitt enige om at det ikke kan besvares spørsmål vedrørende ansiennitet før alle som vurderes oppsagt får beskjed om dette.
Bedriften opplyser om at brevene om varslede oppsigelser blir sendt ut innen en uke.
Vi forstår veldig godt frustrasjonen blant medlemmene, men det vil ikke være riktig at dette blir gjort kjent ved at bedriftsansiennitetlistene blir frigitt.
Spørsmål vedrørende ansiennitet, kan nok enklere besvares av bedriften i etterkant.
Dette skal og må foregå på en korrekt måte.

MAF info
180-190 individuals considered to be given notice in Maersk Drilling Norway
Sist oppdatert: 23.06.2015 | Opprettet: 23.06.2015
Discussions have been carried out between MAF and MDN.
Mærsk Giant and Maersk Guardian are terminating their contracts and Mærsk Gallant will be changing the contract.

It is very regrettable that someone loses their job, but at the present situation it is unfortunately not to be avoided.

Mærsk Giant will be off contract in September, Maersk Guardian will terminate the contract in October. Mærsk Gallant enters a new contract in September and the new client does not want to pay for the present crew.

Employees encompassed by this downsizing will be notified by MDN in the near future.
The seniority principle is mainly being applied for selection. MAF is in possession of all the lists, but each individual who have questions must contact the HR department for specific questions.

MAF will be at hand to all members at any individual discussions with the company, the so-called WEA § 15.1 meetings.

A lot of people will, due to the dismissals, have to change position and be moved to other units. This turn-around is presently being processed by the company.

Once again, this is a very unfortunate situation.

- Attached you will find the Minutes of discussion of June 22, 2015

MAF info
180-190 vurderes oppsagt i Maersk Drilling Norge
Sist oppdatert: 22.06.2015 | Opprettet: 22.06.2015
Det er avholdt drøftelser mellom MAF og MDN. Mærsk Giant og Maersk Guardian avslutter kontrakter og Mærsk Gallant endrer kontrakt.

Det er svært beklagelig at noen mister jobben, men slikt situasjonen nå er kan det nok dessverre ikke unngås.
Mærsk Giant går av kontrakt i september og Maersk Guardian avslutter sin kontrakt i oktober. Mærsk Gallant går over på ny kontrakt i september og den nye kunden ønsker ikke betale for nåværende bemanning.

Ansatte som omfattes av denne nedbemanningen vil bli kontaktet av MDN i nærmeste fremtid.
Ansiennitetprinsippet er i all hovedsak brukt for utvelgelse. MAF er i hende av alle listene, men hver enkelt som lurer på noe må ta kontakt med HR avdelingen for konkrete spørsmål.

MAF vil være tilgjengelig for alle medlemmer på alle individuelle drøftelsene, de såkalte § 15.1 møtene.

Mange vil på grunn av oppsigelsene måtte endre stilling og flyttes på, det jobber bedriften med nå.

Nok en gang er dette svært beklagelig.

- Vedlagt finner du drøftelseprotokoll fra 22.juni 2015.
- Avtale om bedriftsansiennitet er også vedlagt.

MAF info
Kommentarer vedrørende Newsletter fra 8.juni 2014
Sist oppdatert: 15.06.2015 | Opprettet: 15.06.2015
I Newsletter fra 08.juni 2015 vedrørende "Maintenance Planning & Execution", som ble sendt til alle i MDN, ønsker vi å gi en presisering.

Det tok ikke lang tid før første telefon ringte. Var vi var en del av dette og var vi enige, lød spørsmålene. Her kommer en forklaring fra oss:

MAF v/Frode Larsen og Vernetjenesten v/Anders Blom står oppført i den såkalte "Reference Group".
Det må være helt klart at vi kun har blitt bedt om å komme på ett møte der resultatet av "målingene" som ble gjort på ”Mærsk Innovator” ble presentert. Dette ble for oss et informasjonsmøte. 
Vi er ikke enige at tallene som ble presentert om den såkalte "Wrench-time”, at den representerer hvordan våre folk arbeider på riggene(det har vi gjort bedriften oppmerksom på). 18 % får stå for hvordan de som har bestilt dette leser det.
Det er meget mulig vi kan arbeide smartere, men løsningen er ikke nødvendigvis å fjerne flere stillinger.

Lokal protokoll
Avtale om bedriftsansiennitet
Sist oppdatert: 15.06.2015 | Opprettet: 11.06.2015
Da er det laget ny utgave omkring bedriftsansiennitet i MDN.
De endringer som er gjort er i store hovedtrekk:
- Dersom du sier opp selv, får du ikke bedriftsansiennitet tilbake dersom du starter å jobbe igjen for MDN.
- Dersom du søker ulønnet permisjon opparbeider du ikke bedriftsansiennitet mens du er i permisjon(noen unntak selvfølgelig)
- "Stigene" innen teknisk avdeling er mere utfyllende samtidig så er de nye stillingsbetegnelsene tatt med.

Lønnsoppgjøret 2015
Mekling 24.juni
Sist oppdatert: 02.06.2015 | Opprettet: 02.06.2015
På hjemmesiden hos Riksmekleren står det at meklingen starter 24.juni.
Her er link til siden:
http://riksmekler.no/index.php/javascript/themes/riks/style/javascript/index.php?module=Pagesetter&func=viewpub&tid=8&pid=587 

Tariff negotiations 2015
What is presently going on? Status update
Sist oppdatert: 02.06.2015 | Opprettet: 02.06.2015
During the last week we have informed on the process taken place before a possible industrial conflict is initiated, now we tell on.... 
During the last week we have informed on the process taken place before a possible industrial conflict is initiated. You may find the information at the following address:
http://www.mafsiden.no/modules/m02/article.aspx?CatId=76&ArtId=814#ScrollAnchor

In the aftermath of this information, a complete list of units that may be directly affected by the labor conflict is released. You may find the list at the following address:
http://www.industrienergi.no/nyheter/varsler-riggstreik/

At the same time MAF was summoned for discussions on a conditional notice of layoffs for offshore employees that will be affected by a possible conflict. The notice may be found at the following address:
http://www.mafsiden.no/modules/m02/article.aspx?CatId=69&ArtId=815

In each company a local protocol regulating the size and composition of the safety crew shall be established. For MDN the protocol is to be found at the following address: http://www.mafsiden.no/modules/m02/article.aspx?CatId=69&ArtId=757

At present, Tuesday 2 June at 10:00 hrs, we do not know when the negotiations at the National mediator will take place, but most likely within 1-3 weeks from this date.

And what happens if an industrial action is initiated?

We will try to refresh a bit. These are our thoughts at the moment. (Some are of course withheld as our counterpart in negotiations is of course reading this information.)

Let us start with some facts.
The Industri Energi (IE) negotiating team is appointed by the board and consists of about 30 people. MAF is represented by 3 persons; Frode Larsen, Jørn B Hansen and Bår Inge Pedersen.
2015 is an adjustment regulation of the Collective Agreement, so at the settlement this year we negotiate on adjustment of rates in the CA only. If it had been possible to negotiate on pensions, we had of course done so. But due to upcoming changes to the Pension Insurance for Seamen, where we actually do not know the outcome, we need to know the facts before we initiate negotiations with the employers.
We started and terminated the negotiations at the same day, Thursday May 2. We were offered nothing at all.
So, we know the present status by reading the information presented above.

Until the date the National mediator sets, nothing happens. Of course there is information submitted to members, media coverage and some “power struggle” in the press both from our and the employers side, quite naturally of course.

But, when it comes to the date the National mediator decides and sets for negotiations, nothing takes place. If we do not reach an agreement, the following occurs (now we inform on what is happening with us in MDN):


• Immediately the crew on «Giant» shall start the shutdown procedure for the rig. Documents, plans for the shutdown shall be submitted to the Petroleum Safety Authority (PSA). This may take anything from hours to days.

• Once this is done the reductions of the workforce will start with the object to get down to safety crew manning. Who specifically will be part of this workforce should be prepared in advance. This may take anywhere from hours / days

• Those who are sent ashore, either due to the fact that they are on strike or being laid off by the company, will receive some compensation from IE. Presently the amount is not yet determined by IE centrally.

• Those who actually were supposed to go offshore to work, but not being part of the safety crew will also receive the compensation from IE.

• Personnel on their leisure period (4 weeks) will receive their salary from the company as normal.

For all other units operated by MDN there is not issued any notice of collective dismissal (industrial action). The fact that the company has chosen to issue a conditional notice of layoff for all offshore employees makes MAF wonder why, perhaps they have a plan not submitted to us. It may be they expect us to expand the strike or that they themselves would make use of their own means of power – lockout.

There are certainly many questions that eventually pop-up. MAF will do their best to keep you updated throughout the whole process. Then we will add. The crew on “Maersk Giant” is by now in this present situation particularly affected by the potential conflict. We receive many inquiries from them and we will answer all inquiries as rapidly as possible. This may result that some cases have to be put slightly “on hold”, we apologize for the inconvenience. The issues that we were supposed to attend to with MDN at the monthly meetings are suspended indefinitely, until there is a solution in the settlements.

Lønnsoppgjøret 2015
Hva skjer nå da?
Sist oppdatert: 02.06.2015 | Opprettet: 02.06.2015
Vi har i sist uke informert om hvorledes prosessen er før en eventuell konflikt, nå forteller vi videre.....
Vi har i sist uke informert om hvorledes prosessen er før en eventuell konflikt, den finner du her: http://www.mafsiden.no/modules/m02/article.aspx?CatId=56&ArtId=813#ScrollAnchor
I etterkant av denne informasjonen er det kommet ut en fullstendig liste på enheter som kan bli rammet direkte av konflikten. Denne finner du her:
http://www.industrienergi.no/nyheter/varsler-riggstreik/
Samtidig ble MAF innkalt til drøftelser om betinget varsel om permitteringer for offshoreansatte som blir berørt av konflikt, denne finner du her:
http://www.mafsiden.no/modules/m02/article.aspx?CatId=69&ArtId=815
Det skal være etablert en lokal protokoll i hvert selskap som regulerer sikkerhetsbemanning i selskapene. I MDN finner du denne protokoll her:
http://www.mafsiden.no/modules/m02/article.aspx?CatId=69&ArtId=757


I skrivende stund(tirsdag 2.juni kl 10.00)vet vi ikke når forhandlingene hos Riksmekler blir, men mest sannsynlig innen 1-3 uker fra nå.

Hva skjer dersom det skulle oppstå konflikt da?

Vi skal prøve å oppsummere litt. Dette er våre tanker for øyeblikket og noe holdes ideer holdes tilbake selvfølgelig, vår forhandlingsmotpart leser selvfølgelig også dette.

La vi begynne med litt fakta.
Industri Energi`s(IE) forhandlingsutvalg(oppnevnt av styret i IE) består av ca 30 personer. MAF er representert med 3 personer; Frode Larsen, Jørn B Hansen og Bår Inge Pedersen. 2015 er ett mellomoppgjør, så i år forhandler vi kun om justeringer i satser. Hadde vi kunne forhandlet om pensjon, så hadde vi gjort dette også. Men pga forestående endringer av lov om sjømannspensjon, der vi faktisk ikke vet resultatet, er vi nødt for å vite fakta før vi innleder forhandlinger med arbeidsgiverne.
Vi startet forhandlingene torsdag den 21.mai og avsluttet samme dag. Arbeidsgiverne tilbudte ingenting.
Så da vet vi hvor vi er i dag, med den info som er skrevet over i denne artikkel.

Frem til dato som Riksmekler setter, skjer det ikke noe. Selvfølgelig er det informasjon til medlemmer, presseoppslag og litt ”maktkamp” i pressen fra vår og arbeidsgiversiden, helt naturlig spør du oss.
Men til selve dagen da, dagen Riksmekler har bestemt at vi skal forhandle. Kommer vi ikke til enighet, da skjer følgende(Nå skriver vi om hva som skjer hos oss i MDN):

• Umiddelbart skal de på ”Giant” starte nedstengningsprogrammet for riggen. Dokumenter for nedstengning skal oversendes Petroleumstilsynet(Ptil). Dette kan ta alt fra timer til dager.

• Når dette er gjort vil nok nedbemanningen starte. Målet da er å komme ned på sikkerhetsbemanning. Hvem spesifikk som er på denne bemanningen skal være klargjort på forhånd. Dette vil nok ta alt fra timer/døgn.

• De som blir sendt i land, enten pga av at de streiker eller blir permittert av bedriften, vil motta en gitt kompensasjon fra IE. I skrivende stund er beløpet ikke fastsatt fra IE sentralt.

• De som egentlig skal på jobb offshore men ikke er en del av sikkerhetsbemanningen vil også motta kompensasjon fra IE.

• De som er på avspasering(4 uker) mottar sin lønn fra bedriften som vanlig.

For alle andre enheter operert av MDN er det ikke sendt ut varsel om plassfratredelse(streik). At bedriften har valgt å sende ut betinget varsel om permittering for alle ansatte offshore stiller MAF seg undrende til, kanskje har de en plan som ikke er luftet for oss. Kan være at de tenker på at vi vil utvide streiken eller at de selv vil bruke sitt middel, lockout.

Det er sikkert mange spørsmål som dukker opp etter hvert. MAF vil prøve oppdatere dere i hele prosessen.
Så må vi si. Mannskapet på ”Mærsk Giant” er nå i denne situasjon spesielt omfattet av denne eventuelle konflikt. Vi får mange henvendelser fra dem og vi skal svare på alle henvendelser så raskt som mulig. Det kan resultere i at noen saker må ligge litt ”på vent”, det beklager vi. De sakene som vi skal diskutere med MDN på de månedlige møtene er utsatt på ubestemt tid, til vi har en løsning på denne situasjonen.

Tariff negotiations 2015
Breakdown in negotiations, what will happen next ?
Sist oppdatert: 27.05.2015 | Opprettet: 27.05.2015
As you all will know by now thursday 21st of May 2015 it came to a collapse in the negotiations between the Norwegian Shipowners’ Association (NR) and Industri Energi (IE) over this year’s wage adjustments for the second year of the Collective Agreement. (There is also breakdown in the negotiations for SAFE and DSO over the same agreement).

Subsequant to this, IE has terminated the Colective Agreement and filed a Notice of Collective Dismissals for 17 rigs/vessels in 22 companys to the National mediator. The notice involve approx. 1400 members in this round.
For us in Maersk Employee Association (MAF) the collective dismissal filed will affect “Maersk Giant” and will include 111 members of the local branch (MAF).

The Industri Energi claim was based on the settlement for the frontrunner trades metween LO and NHO (Confederation of Norwegian Enterprise) and the follwing settlement between Industri Energi and the Norwegian Oil and Gas Association (NOG) which secured moderate increase in wages adjusted to the present economic situation. But, when the Norwegian Shipowners’ Association choose a confrontational attitude we have no other option than to bring the settlement before the National mediator, who probably will quickly determine a date for final mediation.

We will revert with further information when the date for mediation is settled.

If it comes to industrial conflict (strike), the “Maersk Giant” will be on strike from the date stated by the National mediator (date not presently known).

MAF will keep you updated and informed as soon as we know anything more.

Lønnsoppgjøret 2015
Brudd i forhandlingene, hva nå?
Sist oppdatert: 27.05.2015 | Opprettet: 27.05.2015
Torsdag 21. mai 2015 ble det som kjent brudd i forhandlingene mellom Norges Rederiforbund(NR)og Industri Energi(IE) i årets mellomoppgjør (Det er også brudd for SAFE og DSO på samme avtale).

I etterkant av dette har IE sagt opp flyteriggavtalen, videre er det sendt melding til Riksmekleren om plassoppsigelse for 17. plattformer/fartøy i 22 bedrifter, dette omfatter ca. 1400 medlemmer i denne omgang. 
For oss i Maersk Ansattes Forening(MAF) gjelder plassoppsigelsen som nå er gjort for “Mærsk Giant” og innbefatter ca 111 medlemmer av klubben. 

Industri Energis krav hadde utgangspunkt i frontfagoppgjøret mellom LO og NHO, og påfølgende forhandlinger mellom Industri Energi og Norsk olje og gass som sikret moderate tillegg tilpasset den økonomiske situasjonen, men når Norges Rederiforbund valgte en konfrontasjonslinje har vi ikke annet valg enn å ta oppgjøret videre til mekling. Riksmekleren vil trolig fastsette dato for endelig mekling ganske raskt, vi vil komme tilbake med mer informasjon når dato for mekling er fastsatt.

Dersom det kommer til konflikt(streik), vil “Mærsk Giant” fra fastsatt dato av Riksmekleren(dato ikke kjent enda), bli tatt ut i streik. Vi i MAF vil informere videre så snart vi vet noe mer.

Lønnsoppgjøret 2015 (torsdag kl 19.15)
Brudd i oppgjøret
Sist oppdatert: 21.05.2015 | Opprettet: 21.05.2015
Da ble det brudd i årets lønnsoppgjør. 
se link:
http://www.industrienergi.no/nyheter/brudd-i-flyteriggforhandlingene/ 

Lønnsoppgjøret 2015 (torsdag kl 09.30)
Da starter vi med årets lønnsoppgjør
Sist oppdatert: 21.05.2015 | Opprettet: 21.05.2015
Oppgjøret er ett mellomoppgjør. Det betyr at vi i år kan forhandle om eventuelle justeringer på lønn. Det er iallfall utgangspunktet.
Forhandlingsutvalget i IE(Industri Energi) består av ca 35 tillitsvalgte fra alle bedrifter som er omfattet av tariffavtalen mellom NR(Norges Rederiforbund) og IE.
Frode Larsen(leder), Jørn B Hansen(nestleder) og Bår Inge Pedersen(foreningssekretær) er representert fra MAF.
Kanskje er forhandlingene ferdig idag, eventuelt fortsetter vi i morgen.
Vi oppdaterer dere når noe skjer.

MAF Info
MAF general information
Sist oppdatert: 08.05.2015 | Opprettet: 08.05.2015
This is an info cencerning "Warning Letter", "Renewal of certificates acc. to STCW", "Apprentices 2015", "Manning in the safety service", "International SOS" and "Preshift meetings".
Warning Letter
It has recently been issued a significant increase in number of warning letters from the company to individuals. The majority of the warnings is related to mistakes made by individuals in connection with working operations.
Should you get into a situation where any warning is involved, we recommend that you make contact with a shop steward on board. They may guide and advise and possibly confer with us in MAF central. If you are summoned to your manager on board you are entitled to bring along a shop steward. If the meeting is convened onshore, MAF is willingly to attend and assist.

Renewal of certificates acc. to STCW
MAF has had some inquiries in connection with the renewal of certificates acc. STCW (The International Convention on Standards of Training, Certification and Watchkeeping for Seafarers). The inquiries is related to questions on requirements to the certificates and any compensation for courses necessary.
MDN is currently investigating with Søfartsstyrelsen in Denmark with regard to what is the actual requirements and what practice on the rigs is required. MDN has submitted the job descriptions for the various positions we have on the rigs.
It is the Søfartsstyrelsen in Denmark who make the most stringent requirements.
NR (Norwegian Shipowners’ Association) is in dialogue with the Norwegian Maritime Directorate regarding the requirements of Norwegian certificates.
Before we can give any final answers the above subjects must be examined. Any compensation must be viewed in the context of the response we get from the respective directorates in Norway and Denmark.

Apprentices 2015
MDN accepts 30 trainees this year, starting in autumn 2015. These are all apprentices from Level 2 Well Technology. This is very gratifying and MAF very much appreciate the company’s policy on apprenticeships. Knowing that MDN takes on half of all apprentices from Level 2 Well Technology that receive apprenticeship, makes it even a greater cause for applause, well done MDN!

Manning in the safety service
We have been very fortunate that the company has provided the safety service with an extra position during recent years.
The last 14 months this position has been held by Robert Holmen.
In these times of propensity to save the company has decided that this extra resource is withdrawn and that means that Anders Blom is then left alone in the safety services onshore from 1 July 2015.
The local union does not agree with that this position is removed.
We are not entitled to back our claim through the Collective Agreement, and then the result is given by the Company’s management perogative.
Anyway, we thank Robert Holmen for the work that he has laid down, and wish him all the best as Safety Officer at Maersk Integrator.

International SOS
This is a company that presently constitutes our occupational health service. Maersk has a global agreement that this firm also will support the rigs with medics.
As a result this acctually means that all our medics will be transferred to this company, also in Norway.
Here it may clearly be said that we did not agree with the company.
There has been held meetings on the subject, where MAF along with three medics have presented our points of view on the matter.
We are though,in a constructive dialogue with the company, but no decision is made in Copenhagen.
We are pending answers and will revert with more info as soon as we know something.

Preshift meetings
MAF is approached by members on the subject of the management at several rigs makes up their own rules for how preshift / handover meetings are supposed to be performed.

Please note that if there are no compensations for participation, these meetings is to be regarded as voluntary. We have brought this matter up with the company, and the management should inform on the voluntary basis to participate.

That is why MAF again notes that the Collective Agreement section 8 is to be adhered to.
For imposed meetings on board beyond time necessary for consultation between workers at shift changes acc. To section 7 which only seldom may exceed 15 minutes per. shift change, should be compensated with overtime rate for the time spent.

MAF Info
Generell info
Sist oppdatert: 07.05.2015 | Opprettet: 07.05.2015
En info om "advarselbrev", "fornyelse av sertifikater iht. STCW", "lærlinger 2015", "bemanning i vernetjenesten", "internasjonal SOS" og "preskift møter".
Advarselbrev
Det har den siste tiden vært utstedt en markant økning av advarselsbrev fra bedriften til enkeltpersoner. De alle fleste advarsler omhandler feil som er gjort av enkeltpersoner i forbindelse med arbeidsoperasjoner.
Skulle dere komme i en situasjon der det er snakk om advarsel, anbefaler vi at dere tar kontakt med tillitsvalgte ombord. De kan veilede og gi råd eventuelt konferere med oss i MAF sentralt. Blir du innkalt til leder ombord da kan du ta med tillitsvalgt. Blir møtet avholdt på land, da hjelper vi i MAF gjerne.

Fornyelse av sertifikater iht. STCW
MAF har hatt noen henvendelser i forbindelse med fornying av sertifikater iht. STCW(The International Convention on Standards of Training, Certification and Watchkeeping for Seafarers). Spørsmålene er krav til sertifikatene og eventuelle kompensasjoner for slike kurs.
MDN undersøker nå med Søfartsstyrelsen i Danmark med hensyn til hva som er de faktiske krav og hva som kreves av praksis på riggene. MDN har oversendt stillingsinstruksene for de forskjellige stillingene som vi har på riggene.
Det er Søfartsstyrelsen i Danmark som stiller de strengeste kravene.
NR(Norges Rederiforbund) er i dialog med Sjøfartsdirektoratet angående kravene til norske sertifikater.
Før vi kan gi noen endelige svar må de overforstående punkter undersøkes. Eventuelle kompensasjoner må sees på i sammenheng med svar vi får fra respektive direktorater i Norge og Danmark.

Lærlinger 2015
MDN tar inn 30 lærlinger i år, med oppstart høsten 2015. Dette er alle lærlinger i vg2 brønnteknikk. Dette er svært gledelig og MAF setter stor pris på bedriftens lærlingpolitikk. Når man vet at MDN tar inn halvparten av alle lærlinger i vg2 brønnteknikk som får lærlingplass, gjør dette det enda mer stas, bra MDN!

Bemanning i vernetjenesten
Vi har var så heldige at bedriften har gitt vernetjenesten en ekstra person de siste årene.
De siste 14 månedene har dette vært Robert Holmen.
I disse sparetider har bedriften besluttet at denne ekstra resursen blir trukket tilbake og det betyr at Anders Blom blir da alene igjen i vernetjenesten i land, fra 1. Juli 2015.
Fagforeningen er ikke enig i denne posisjonen blir fjernet.
Vi kan ikke kreve dette gjennom tariffen, og da blir det sånn.
Uansett så vil vi takke Robert Holmen for det arbeidet som han har utført., og ønsker han lykke til som Safety Officer på Maersk Integrator.

International SOS
Dette er ett firma som er vår bedriftshelsetjeneste i dag. Mærsk har en global avtale om at dette firmaet også skal bemanne riggene med sykepleiere.
Det betyr i praksis at det da ville være at alle vår sykepleiere skulle blitt overført til dette firmaet, også i Norge.
Her kan vi vel si at vi ikke var enige med bedriften.
Det har blitt avholdt møter rundt dette, der MAF sammen med 3 sykepleiere har fått fortalt vårt syn på saken.
Vi er i konstruktiv dialog med bedriften, men ingen beslutning er tatt i CPH.
Avventer svar og vil komme med mer info så snart vi får vite noe.

Preshift møter
MAF får henvendelser om at ledelsen på flere rigge laver egne regler for hvordan preshift/handover møder skal foregå. 
Vi gør opmærsom på at hvis der ikke kompenseres for deltagelse, så er disse møder frivilige. Dette har vi taget op med bedriften, og ledelsen skal informere om frivilligheden i at deltage.
Derfor gør MAF igen opmærksom på at overenskomsten punkt 8 skal følges.
For pålagte møter om bord ut over den nødvendige tid for konferanse mellom arbeidstakerne ved skiftbytte iht. pkt 7 som kun unntaksvis skal overstige 15 minutter pr. skiftbytte, kompenseres med overtid for medgått tid. 

Important
Company seniority
Sist oppdatert: 08.05.2015 | Opprettet: 08.05.2015
Everyone has or will one of these days receive a letter from Maersk Drilling Norway (MDN).

Here you will find some explanation about how company seniority is calculated together with the official date for start of accumulating your company seniority in MDN. It is important that you submit feedback to Hilde Finnesand Svendsen (hilde.finnesand.svendsen@maerskdrilling.com) or Bjørg Tandberg (bjorg.tandberg@maerskdrilling.com) within 1 June 2015 if you think that the date is not correctly calculated.
If it comes to a downsizing situation pursuant to a reduced company activity it is any possible date of adjustment that will be the basis when the seniority principle is used in an event of workforce reductions.

Viktig
Bedriftsansiennitet
Sist oppdatert: 07.05.2015 | Opprettet: 07.05.2015
Alle har eller vil motta ett brev fra Maersk Drilling Norge(MDN)i disse dager.
Her står det litt beskrevet om hvorledes bedriftsansiennitet beregnes og din bedriftsansiennitetsdato i MDN.
Det er viktig at du gir tilbakemelding til Hilde Finnesand Svendsen (hilde.finnesand.svendsen@maerskdrilling.com) eller Bjørg Tandberg(bjorg.tandberg@maerskdrilling.com) innen 1.juni 2015 dersom du mener at datoen som er beregnet ikke er korrekt.
Dersom vi kommer til en nedbemanning så er det eventuelle justerte datoer som legges til grunn når vi bruker ansiennitetsprinsippet ved eventuell nedbemanning.

Local protocol
Maersk Integrator Yardstay
Sist oppdatert: 08.04.2015 | Opprettet: 08.04.2015
Agreement for Integrator Yardstay in Stavanger.

Lokal protokoll
Maersk Integrator Yardstay
Sist oppdatert: 14.04.2015 | Opprettet: 14.04.2015
Avtale for Integrator ("verksted")i Stavanger.

MAF styre
Styret forsetter som i 2014
Sist oppdatert: 07.02.2016 | Opprettet: 10.02.2015
Frode Larsen er leder, Jørn B Hansen og Frode Sell nestledere og Bår Inge Pedersen som foreningsekretær.
 Under finner du navn og verv på alle styremedlemmene.

• Frode Larsen:
Leder, NR-Forum, hel stilling på land, lønnsforhandlinger offshore, Interim AMU.

• Bår Inge Pedersen:
Forening sekretær, NR-Forum, hel stilling på land, lønnsforhandlinger offshore, lønnsforhandlinger onshore. 

• Jørn B. Hansen:
Nestleder, hel stilling land, lønnsforhandlinger offshore, S-AMU. 

• Frode Sell:
Nestleder. 

• Finn Boserup:
Pensjons informant, AKAN(ansattrepresentant).

• Hanne Holmboe:
Sosialtillitsvalgt(attføringsutvalget), AKAN(MAF).

• Frank Fosse:
Studietillitsvalgt.

• Odd Richard Kollstad:
Forsikrings tillitsvalgt.

• Eirik Gjemble:
Studietillitsvalgt. Vara S-AMU.

• Roy Stranden:
Pensjons informant, økonomiansvarlig.

• Jørgen L Nielsen:
Aktiv styremedlem.

• Kim Harboe:
Aktiv styremedlem.

• Glenn Andersen:
Aktiv styremedlem.

• Kristoffer Norheim:
Ungdoms tillitsvalgt.

Utenom styret:
Tommy Ebbesvik: Ungdoms tillitsvalgt. 

MAF-Styrevalg
Frode, Jørn, Frode, Odd Richard, Jørgen og Frank nye faste medlemmer i MAF-styret
Sist oppdatert: 19.01.2015 | Opprettet: 19.01.2015
I tillegg er Kristoffer Nordheim valgt inn som første varamedlem og Glenn Andersen valgt inn som andre varamedlem.
Valgprotokoll ligger vedlagt.

 
 
}, []);