11.mars.2021

​MAF har igjen vært i møte med IndustrienergiVi har reist de problemstillingene som er innenfor vår næring og da spesielt i vår bedrift.
​MAF har igjen vært i møte med Industrienergi
Det var møte i den interne Covid-19 gruppen i Industrienergi i går 10.03.21.

Her ble igjen problemene rundt denne epidemien diskutert med forbundets ledelse og andre klubber fra vårt område, oljeservice og operatørene.

Det er en enorm slitasje på mange medlemmer og MAF etterspør nå om at det må kartlegges i alle deler av forbundet hvordan den mentale helsen er blant alle medlemmene som har vært utsatt for karantene og den slitasjen dette har medført.

Det er mange som sliter og vi tror at det er mørketall når det gjelder psykisk helse, stress osv. MAF mener at både de sentrale og lokale myndigheter har et ansvar her og en kartlegging nå på er på sin plass. 

Norge har mere eller mindre vært stengt ned et år den 12. mars 2021 og det er veldig mange som sliter.

Hva skjer når man får vaksine og når kan man slippe karantene? Her er mye som ikke er avklart og om det noen gang var viktig å få like retningslinjer for næringen, så er det på dette området. Her er det mange som har forventinger om at så snart de har blitt vaksinert så skal man kunne få reise på jobb, uten å måtte sitte i karantene.


Tvist om kompensasjon
Mange spør hvordan det går med den tvisten som har blitt sendt inn fra IE til LO.

Kort oppsummert:
LO har nå mottatt en ekspertvurdering av saken og det er to advokater i LO som nå sitter med dette og skal formulere et krav som igjen skal da forhandles med LO.

Industrienergi skal den 22.03.21 ha møte med disse advokatene for å gå gjennom saken og i det møte må man forvente at det legges press på for at det blir sendt krav om forhandlinger mellom LO og NHO(Næringslivets Hovedorganisasjon) og det nå snart kommer en løsning på dette med kompensasjon en gang for alle.

Det er veldig mange scenarier som krever ulike avklaringer og MAF håper at de greier å finne løsninger på alt dette, som alle bedrifter MÅ forholde seg til og som vil være likt for alle.
 
}, []);