02.juli.2021

Generell info juli 2021

fb

 
Litt info omkring Inspirer, AFP i Repsol, Floorhands, røykdykkersertifikat, karantene/kompensasjon og kompetansepool.
Interceptor
Salg af Maersk Inspirer
Interimstyret er nu oppe at køre, og vi opfordrer naturligvis alle dem som bliver en del af virksomhedsoverdragelsen til at bakke op om de nye styre, og fortsætte som medlem af IndustriEnergi med de fordele som det vil give.  

MAF har haft mange møder med IE for at få dette til, og vi har fået fuld opbakning derfra.
Læs mere her:
https://www.industrienergi.no/nyhet/skal-sorge-for-at-virksomhetsoverdragelsen-til-repsol-norge-skjer-i-ryddige-former/​


Om AFP i Repsol
Angående tidligere artikel her på MAFsiden d.28 maj "Salg af Maersk Inspirer info 2"
Det er vigtigt at pointere at AFP (Aftalefestet pensjon) er en pensionsordning som ingen offshore ansatte i MDN har, og af den grund har vi selvfølgelig ingen optjeningstid at overføre til et andet firma som har ordningen.
Industri Energi oplyser i øvrigt at de vil tilbyde gratis pensionsrådgivning til alle berørte via "Tredjepart"

Innleie av Floorhands
Bedriften oplyser at de har udfordringer med at rekrutere floorhands hurtigt nok, så derfor benytter de sig af vikarfirmaer.
Planen er at de indlejer for tre ture, og derefter fastansætter dem som kvalificerer sig.
MAF følger sagen, og vi har pointeret over for bedriften at dette ikke skal være en ny måde at indleje på, men at det skal føre til faste ansættelser efter maks 3 ture.

Krav til røykdykkersertifikat fjernes for Kranførere i MDN
Etter flere års diskusjoner er det endelig besluttet at kravet til bestått røykdykkersertifikat fjernes i trenings- og kvalifikasjonsmatrisen for kranførere.
Det vises til referat fra siste møte i T&C gruppen 22. april. 
Nutec og ResQ har litt forskjellige løsninger på hvordan en kan delta på Søk- & Redningslagkurs uten å ha bestått røykdykker test. Dette er imidlertid nå mulig ved begge kurssenter, hvor brannlagsleder vil kunne delta på kurs, enten ved et alternativt arrangement eller få fritak for røykdykkerdelen.  
De som ikke kan bestå røykdykkertest vil da delta på kurs som beskrevet ovenfor.
Viktig å tenke på:
Vi ser på dette som en stor fordel for dem som virkelig ikke klarer å fullføre testen. Men både vi i MAF og bedriften opfordrer sterk til å fortsatt gjennomføre testen og hele kurset for alle de som kan. 


Karantæne og kompensation
Selvom der på nuværende tidspunkt er lys i tunnelen, er sagen om kompensation generelt, samt alle de andre sager vi har fået ind om manglende permisjonrettigheder, ret til sygepenge i karantænetiden etc. på ingen måder glemt.
IE's nestleder Lill-Heidi Bakkerud deltog i en Teams session for de 27 deltagere på vore årsmøde d. 2 Juni hvor hun modtog spørgsmål og fortalte om sagen.
Advokaterne i LO har netop efterlyst flere eksempler og vi har været i dialog med IE om dette.
Hvad planerne ellers er og hvor hurtigt der sker noget, har vi ikke fået nogen melding om.  
På trods af det faktum at det er vigtigt for Advokaterne at forberede sig 100% på denne sag, så mener vi at det har taget for langt tid, og vi vil fortsat presse på for at få mere information. 

Relief pool og karantæne
Vi har tatt opp at ansatte i Relief Pool bosatt utenfor Norge blir bedt om å bli i Norge i avspaseringsperioden og gjerne over lenger tid, hvor noen føler seg tvunget til dette.
Bedriften er kjent med at ansatte har blitt igjen i Norge mellom to turer. De opplyser at dette etter eget ønske da en gjerne vil få brukt disponibledagene sine over et kortere tidsrom og redusere karanteneperioder.  De opplyser også at der for tiden er et høyt sykefravær og det ses ikke bort i fra at det kan ha blitt presset litt på fra bedriftens side. 
De ønsker å ha en dialog og er ikke kjent med at noen blir tvunget til dette. 
Bedriften siger at dersom dette utgjør et problem for individuelle medarbeidere oppfordres de til å ta kontakt enten med MAF eller HR. 
Maersk-Inspirer-Repsol-1-1024x673
12.mars.2024

Info 12.mars

Inspirer
Les mer
Info 12.mars
Maersk-Inspirer-Repsol-1-1024x673
06.mars.2024

NAF info 6.mars

Litt info omkring Inspirer
Les mer
NAF info 6.mars
Helikopter
01.mars.2024

1.mars 24

Helikopter ulykken utenfor Sotra
Les mer
1.mars 24
IMG_2965
22.februar.2024

Info februar 2024

En info om kontraktssituasjonen, internasjonalt ansatte, helseforsikring, førstehjelpslag offshore, rigg sikkerhetsmøte Invincible og lærlinger.
Les mer
Info februar 2024
Helikopter
14.februar.2024

Helikopter situasjonen Inspirer

Vi har fått flere henvendelser fra fortvilte medlemmer på Inspirer som er veldig frustrerte over helikopter situasjonen.
Les mer
Helikopter situasjonen Inspirer
shutterstock_133455608
04.februar.2024

Det nye NAF-styret 2024

Frode Larsen fortsetter som leder, Jørn B Hansen, Frode Sell og Odd Richard Kollstad er nestledere. Bår Inge Pedersen fortsetter som foreningssekretær.
Les mer
Det nye NAF-styret 2024
}, []);