21.mai.2019

Skatteavtalen for arbejde i udlandet

fb

 
Info relevant for dem som var på sejllads fra Korea i 2017, og som har haft mer-skat i udlandet som følge af dette, og info for dem som var i UK i 2018.
Tax

Betaler man kun skat til Norge er dette ikke relevant.

Vi har to forskellige problemstillinger:

Den ene er at det ikke længere er muligt at overflytte personfradraget til sin ægtefælle. Det betyder at KPMG må tage hensyn til det i deres beregninger hvis det skal udregnes korrekt, men skatteaftalen sætter en stopper for dette. Med andre ord, skatteaftalen virker ikke grundet ændringer i den danske måde at indrapportere skat på.   
MAF har taget det op med bedriften. Vi mener at KPMG skal tage hensyn til dette i deres beregninger, og henviser til at ansatte har fået lovning på at bliver kompenseret hvis det skattemæssigt vil bliver dyrere for dem at jobbe i udlandet, sammenlignet med hvad de ville have betalt af skat for tilsvarende indtægt i Norge. Vi afventer svar.  Vigtigt at få med at at denne sag kun gælder personfradraget, eventuelle renteudgifter må uanset fortsat overflyttes til ægtefællen, i henhold til gældene skattememo.

Den anden udfordring gælder dem som var i UK i 2018. Bedriften har ikke indbetalt skat til UK. Dette begrunder de ud fra rådgivning fra KPMG, som siger at der ikke skal indberettes skat når den samlede indtægt er mindre end standardfradraget i UK på 11.800 GBP.
Det er ikke tidligere praktiseret på denne måde, så vi er usikre på om KPMG rådgiver korrekt. Vi har derfor bedt bedriften om at fortælle hvilke regler de henviser til.  Bedriften har derfor henvendt sig til KPMG som nu har taget kontakt til Deloitte i UK, for at få vurderet sagen nærmere.  Det var iøvrigt Deloitte der i første omgang sagde til KPMG at der ikke skulle indberettes.

Vi vil informere mere så snart der er nyt i sagerne.
p%C3%A5ske
21.mars.2024

Info mars 2024

En info om retten til å gå i land, stillingsnavn, helseforsikring, internasjonalt ansatte, lærlinger, Intrepid/Interceptor og Inspirer.
Les mer
Info mars 2024
Maersk-Inspirer-Repsol-1-1024x673
12.mars.2024

Info 12.mars

Inspirer
Les mer
Info 12.mars
Maersk-Inspirer-Repsol-1-1024x673
06.mars.2024

NAF info 6.mars

Litt info omkring Inspirer
Les mer
NAF info 6.mars
Helikopter
01.mars.2024

1.mars 24

Helikopter ulykken utenfor Sotra
Les mer
1.mars 24
IMG_2965
22.februar.2024

Info februar 2024

En info om kontraktssituasjonen, internasjonalt ansatte, helseforsikring, førstehjelpslag offshore, rigg sikkerhetsmøte Invincible og lærlinger.
Les mer
Info februar 2024
Helikopter
14.februar.2024

Helikopter situasjonen Inspirer

Vi har fått flere henvendelser fra fortvilte medlemmer på Inspirer som er veldig frustrerte over helikopter situasjonen.
Les mer
Helikopter situasjonen Inspirer
}, []);